Cultuur

Weg met de grote boodschap – Recensie voorstelling ‘Puck van de slettenflat’ van Jeugdtheater Stairkees

Jeugdtheater Stairkees uit Huissen doet het dit jaar even helemaal anders: ‘Puck van de Slettenflat’ neemt je mee in de wondere wereld van het studentenleven en alles daar om heen.

De voorstelling, geschreven en geproduceerd door de jongeren zelf, had een hele andere lading dan dat we van dit jeugdtheater gewend zijn. De voorgaande voorstellingen bezaten bijna allemaal een achterliggende boodschap. Het zette het publiek opzettelijk aan het denken; wat is normaal? Leg je je normen en waarden aan de kant om jezelf te redden? Maar dit jaar lijken die diepe boodschappen van tafel geveegd. In ‘Puck van de Slettenflat’ val je van je stoel van het lachen om de willekeur die deze vloeiende voorstelling met zich mee brengt. In een rap tempo volgen de sarcastische opmerkingen en soms ietwat grove grappen elkaar op.

Het hoofdpersonage, Puck, gaat na haar middelbare school op kamers en krijgt daar te maken met de zelfstandigheid die daarbij komt kijken. De liefde, gedoe op school, bronstige huisgenoten, onzekerheid en je eerste baantje. Haar dagboek, maar ook de nietmachine en het schilderij aan de muur slaan haar hier allemaal door heen.

Het vlotte spel, gespeeld door de perfect gecaste spelers wordt afgewisseld met muziek en dans. En Jeugdtheater Stairkees zou Jeugdtheater Stairkees niet zijn als ook dit stuk geen open einde zou hebben, iets waar ik zelf erg fan van ben.

Wederom is er vanuit het publiek ook erg veel enthousiasme, wat zich uit in de bijna allemaal uitverkochte voorstellingen. Deze reeks voorstellingen is nog te bekijken op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart, voor kaarten check de website: www.stairkees.nl

* * * *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *